Точка зору: Астраханські газові родовища невигідні Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Астраханські газові родовища невигідні Україні

Енергетика
233
Віце-спікер Держдуми РФ Валерій Язєв повівся некоректно, порівнявши якість астраханського газу з якістю української ГТС. Про це заявив директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Саприкін.
На його думку якість української газотранспортної системи анітрохи не гірше російського, а запропоновані Україні в обмін на ГТС астраханські газові родовища украй невигідні. Саприкін стверджує, що це надглибокі родовища, а здобутий газ перенасичений поєднаннями сірки. І в результаті його собівартість в два з половиною рази вища звичайного.
"На цих родовищах намагався працювати "Лукойл", але нічого не досяг. Зарубіжні компанії взагалі визнали це родовище невигідним", - зазначив експерт.
Його підтримав і директор енергетичних програм центру "Номос" Михайло Гончар, який заявив, що вміст власне метану в астраханських родовищах, - менше 60%.
"Чверть вмісту астраханських свердловин складає сірководень. Наявні й інші поєднання. Це високоагресивна рідка суміш, яка не призначена для закачування у ГТС. Тому на додаток до астраханських родовищ Україна повинна отримати і газопереробний завод. Але про це в пропозиціях Росії чомусь не говориться".
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас