Гонконг готується вийти в лідери серед світових фінансових центрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонконг готується вийти в лідери серед світових фінансових центрів

Казна та Політика
326
Лондон і Нью-Йорк все ще залишаються світовими лідерами у сфері банківських і інших фінансових послуг, проте Гонконг дедалі ближче до того, щоб вийти на перше місце, свідчать дані Global Financial Centres Index (GFCI).
Індекс, що публікується двічі на рік групою Z/Yen, оцінює 75 міст світу. Довгий час рейтинг очолював Лондон, на другому місці був Нью-Йорк, а далі з істотним відривом ішли інші великі міста, пише Financial Times.
Та цього разу Лондон і Нью-Йорк практично порівнялися, отримавши 772 і 770 пунктів з 1000 можливих відповідно. Гонконг відстає від них всього на 10 пунктів - 760 пунктів у рейтингу, третє місце. Ще в березні 2009 року розрив складав 81 пункт.
"Лондон і Нью-Йорк трохи знижуються. Їх конкурентоспроможність вже не така висока, як раніше, тоді як Гонконг рветься вперед на всіх парах", - вважає заступник директора Z/Yen Марк Їндл.
Згідно з його прогнозом, Гонконг незабаром наздожене лідерів, крім того, найближчим часом до них приєднається Сінгапур, який зараз відстає від Гонконгу на 32 пункти. Чотири найбільші фінансові центри контролюють близько 70% торгів акціями в світі.
Шанхай останнім часом також демонструє активне зростання, піднявшись на п'ять рядків, - до шостого місця. Наразі до десятки найбільших фінансових центрів світу входять 4 азіатські міста.
"Не дивно, що центри в Азії так швидко доганяють інших. Це довгострокова тенденція, яка відображає важливість цього швидкорослого ринку", - відзначив голова комітету з розвитку лондонського Ситі Стюарт Фрейзер.
Раніше основним спонсором рейтингу був Лондон, але тепер його змінив Катар. У списку провідних фінансових центрів світу Катар займає всього 34-е місце, але йому вдалося стати сьомим в новій категорії - управління крупними приватними активами і банківське обслуговування багатих приватних клієнтів.
Лондон зберіг за собою перше місце у сфері управління активами і надання професійних фінансових послуг, Нью-Йорк очолює список за регулятивними показниками і банківською діяльністю, тоді як Гонконг став основним центром світового страхування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас