Вибори в Швеції: правляча коаліція втратила більшість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вибори в Швеції: правляча коаліція втратила більшість

Казна та Політика
275
За підсумками виборів у Швеції правляча коаліція отримала в новому парламенті 172 місця з 349, але втратила абсолютну більшість. Для відновлення балансу прем'єр-міністр має намір запропонувати співпрацю "зеленим", передає Deutsche Welle з посиланням на DAPD.
Правляча коаліція, що складається з чотирьох партій, отримала в риксдазі 172 місць з 349. Соціал-демократична робітнича партія на чолі з її головою Моною Салін, ліві і "зелені" можуть розраховувати на 157 мандатів.
Прем'єр-міністр Фредрік Рейнфельдт вже проголосив себе переможцем виборів, подякувавши електорат за "широку підтримку". Однак визнав, що це "не той результат, якого чекали".
Як відзначають спостерігачі, розстановку сил змінили виборці, які віддали голоси правим популістам з партії "Шведські демократи", відомої своїми ксенофобськими поглядами. Завоювавши 5,7%, праві популісти вперше змогли пробитися до шведського парламенту - риксдагу, де вони отримають 20 місць.
Фредрік Рейнфельдт вже виключив будь-яку співпрацю з "шведським демократами" і заявив, що має намір провести переговори про створення альянсу з партією "зелених". За його словами, співпраця з Партією охорони навколишнього середовища допоможе стабілізувати ситуацію в парламенті.
"Зелені" відреагували стримано, відзначивши, що поки вони утворюють "червоно-зелену" коаліцію з соціал-демократами, що належать до опозиційного табору.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас