Подружжя із США затримане за торгівлю ядерними секретами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Подружжя із США затримане за торгівлю ядерними секретами

Енергетика
304
Подружній парі з американського штату Нью-Мексико пред'явлені звинувачення в спробі продати ядерні секрети агенту ФБР, який видавав себе за представника спецслужб Венесуели. Про це повідомляє ВВС News.
75-річний уродженець Аргентини Педро Маскероні з 1979 по 1988 роки працював вченим в дослідницькому ядерному центрі в Лос-Аламосі, поки його не звільнили за критику принципів фінансування ядерної програми США. Його дружина Марджорі Маскероні працювала в тому ж центрі технічним редактором з 1981 по 2010 роки.
Як вказується в матеріалах справи, обоє мали доступ до ядерних секретів, у тому числі до документів про конструкцію і виробництво ядерної зброї.
В березні 2008 року Маскероні зустрівся з передбачуваним венесуельським агентом і запропонував тому допомогу в створенні у Венесуелі атомної бомби за десять років, а також консультації в області ядерної енергетики. Він попросив за свої послуги 800 тисяч доларів і поцікавився, чи зможе отримати громадянство Венесуели.
В липні 2009 року Марджорі Маскероні допомогла чоловіку написати один документ, що містив секретну інформацію про ядерну галузь США. Педро Маскероні відніс папери в потайне місце, де його мав забрати агент ФБР, який прикидався венесуельцем.
Подружжя Маскероні було заарештоване. Спецслужби або влада Венесуели до справи стосунку не мають, підкреслили в міністерстві юстиції США.
Як відзначає ВВС News, Педро Маскероні втратив роботу в ядерному центрі в Лос-Аламосі після того, як повсякчас скаржився на відсутність фінансування свого проекту. Спочатку його перевели в інший відділ, потім позбавили допуску до секретних документів, а в результаті звільнили.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас