Кужель - про Податковий кодекс, Тігіпка і Помаранчеву революцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кужель - про Податковий кодекс, Тігіпка і Помаранчеву революцію

Казна та Політика
1122
Екс-голова Держкомітету з регуляторної політики і підприємництва, позаштатний радник віце-прем'єр-міністра України з економіки Олександра Кужель вважає, що нинішній проект Податкового кодексу, і особливо та частина, яка стосується малого і середнього бізнесу, "уб'є демократію в Україні". Про це О.Кужель заявила в ефірі одного з севастопольських телеканалів.
Політик спростувала існуючу думку, що "Сергій Тігіпко - автор Податкового кодексу".
"Влітку ми працювали в робочій групі. Я відповідала за розділ "Малий і середній бізнес". І та глава, яка була написана мною, повністю відповідає погодженій з бізнесом позиції”, - відзначила О.Кужель.
Але, як додала політик, "на початку вересня прем'єр-міністр України Микола Азаров приймає рішення про передачу Податкового кодексу віце-прем'єру Борису Колесникову для проведення політичних консультацій". На її думку, ідеологія цього їй зрозуміла - "ми з Тігіпком не є членами коаліції, тому комуністам, Литвину і регіоналам треба було зрозуміти, які моменти вони погоджують".
В той же час, як вважає О.Кужель, "для крупного бізнесу вони виписали дуже хороший Податковий кодекс, з дивідендів не буде оподаткування, зниження ставок".
“Але в частині малого бізнесу він дуже поганий - мій висновок, в тій редакції, яку підготували Колесников і Бродський”, - уклала О.Кужель.
"Це не редакція Тігіпка, Кужель виступає не проти редакції Тігіпка. Кабінет Міністрів, їх коаліція прийняла Податковий кодекс в частини малого і середнього бізнесу. Мій діагноз: він уб'є демократію в Україні”, - підсумувала політик.
"Тому що люди боятимуться, тому що там залишилося дуже багато речей, багато можливостей в податкової по відношенню до кожного підприємця, що створив собі робоче місце, і який на свій страх і ризик виживає… вони будуть їх ось так тримати. А якщо ти весь час ось так будеш пов'язаний з податковою, ти ніколи не будеш вільним. У країнах Євросоюзу до цього ставляться набагато обережніше", - відмітила О.КУЖЕЛЬ.
За твердженням О.Кужель, зустрічаючись сьогодні з підприємцями, вона їм "цілком чесно сказала, що якщо вони виходитимуть на захист тієї редакції, яку готувала я з командою Тігіпком, то я стоятиму поряд з ними, навіть при тій травмі, яка у мене є (16 вересня в Ялті в О.Кужель стався перелом ступні в двох місцях, вона пересувається на милицях - ред.).
Політик сподівається, "що вони (мається на увазі коаліція) розглянуть нашу главу до місцевих виборів. Це у нас є єдиний момент, коли з цією коаліцією можна торгуватися".
О.Кужель попередила: "якщо вони беруть політичну відповідальність на себе за створення такої ситуації, то тоді ми відповімо їм на місцевих виборах".
"І як би нам багатьом не подобалася Помаранчева революція, але робив її малий і середній бізнес. Вони не боялися люстрації, податківців. Вони хотіли, вони боролися не за Ющенка, і не проти Януковича, вони боролися за себе, проти корупції", - пояснила О.Кужель.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас