Шахраї евакуюють автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї евакуюють автомобілі

Кримінал
1322
З'явився новий вид шахрайства - в Києві евакуюють машини, після чого повертають власникам за плату в 200-300 гривень.
Автомобілі "евакуюють" з невстановлених місць парковки і потім за плату в 200-300 гривень повертають щасливим автовласникам. Найчастіше "кидають" заїжджих водіїв, які не знають, що з лютого евакуаторам заборонили відвозити машини за неправильну зупинку.
На Окружній дорозі в районі Шпалерного ринку лжеевакуатор "полював" на автомобілі-порушники, зареєстровані в інших містах. "Я приїхав до Києва в гості до сестри і заїхав на її прохання на Шпалерний ринок, - розповів житель Овруча Анатолій Степанович, - аби не платити за парковку, залишив машину на узбіччі, повертаюся - її вже збираються вантажити на евакуатор! Мовляв, я порушив правила, і тепер треба їхати на штрафплощадку оформляти порушення. На майданчик мені їхати не хотілося, і ми домовилися за 200 гривень. А потім мені племінник розповів, що у вас вже рік, як скасували евакуатори". Коли Анатолій Степанович від'їхав, лжеевакуатор влаштувався завантажувати чергового порушника. Ні номерів, ні кольору кузова гість столиці не запам'ятав. Інший подібний випадок стався вже з київським водієм в районі Поштової площі. Йому "звільнення" авто обійшлося в 300 грн. "Я був на зустрічі, коли у мене спрацювала сигналізація, виходжу - починають вантажити машину евакуатор, - розповідає Валерій Миколайович, - я так розгубився, що заплатив. У міліцію потім не звертався, сам винен".
Директор КП "Київпарктранссервіс" Олена Поліщук запевнила, що її підлеглі не евакуювали авто за неправильну парковку, а лише відвезли з місць аварії, і вона нічого не чула про лжеевакуатори. Але, за її словами, завантажити машину на платформу може лише досвідчений "евакуаторщик": новачку це зробити непросто.
Інше питання, що придбати евакуатор можна вільно. Ми знайшли оголошення про продаж уживаних евакуаторів по $12-15 тисяч, а щоб ними управляти, досить отримати ліцензію Мінтрансу на вантажоперевезення (видається на 5 роки за 300 гривень) і права категорії "С".
"В ДАІ поки не надходили сигнали про хибних евакуаторів, - говорить начальник прес-служби ДАІ МВС України Євген Кравець, - але це однозначно шахрайство. Якщо вашу машину намагаються відвезти з парковки без вашої згоди - це викрадення. Відразу ж дзвоніть у міліцію!"
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас