Експерт: Основною тенденцією для аграрного бізнесу України буде домінування агрохолдингів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Основною тенденцією для аграрного бізнесу України буде домінування агрохолдингів

Аграрний ринок
472
Основною тенденцією для України в найближчій перспективі буде домінування аграрних холдингів. Таку думку висловив президент Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) Алекс Ліссітса.
"Адже великі агрохолдинги мають доступ до капіталу, новітніх технологій, знань в кожному окремому сегменті (агрономія, ветеринарія, екологія, економіка, менеджмент). Якщо дивитися на ефективність роботи, то альтернативи аграрним холдингам сьогодні і в найближчій перспективі просто не існує", - вважає президент УКАБ.
Розвитку агрохолдингів в 2011 році також сприятиме інвестиційний клімат. "Ми чекаємо значних інвестицій в аграрний сектор України, які за нашими підрахунками до 2012 складуть близько 5 млрд. доларів США", - сказав А.Ліссітса.
Проблемою, яка потребує невідкладного рішення, на думку експерта, є низька економічна і технічна ефективність. "Наші розрахунки показали, що на сьогоднішній день ми не використовуємо приблизно 40-50% всіх наявних можливостей для поліпшення управління сільським господарством. Для прикладу, з огляду на те, що часто менеджмент не готовий застосовувати новітні технології, середня технічна ефективність складає лише 60% з 100% можливих", - додав президент УКАБ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас