Ляпіна вважає, що галузеві пільги в проекті Податкового кодексу сприятимуть корупції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ляпіна вважає, що галузеві пільги в проекті Податкового кодексу сприятимуть корупції

Казна та Політика
147
Депутат Верховної Ради від фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", заступник голови комітету Ради з питань промислової і регуляторної політики Ксенія Ляпіна вважає, що галузеві пільги в проекті доопрацьованого Податкового кодексу сприятимуть корупції.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії "За Україну!"
"Наявність галузевих пільг - це наявність "чорних дір", які призведуть до маси зловживань і нічого корисного не зроблять для споживача, бо звільнення легкої промисловості від податку на прибуток не дасть підвищення її конкурентоспроможності", - вважає Ляпіна.
Крім того, депутат відзначила, що в проекті доопрацьованого Податкового кодексу існують дві очевидні, на її думку, норми, що сприяють корупції.
Однією з них Ляпіна називає надання працівникам Державної податкової адміністрації права накладати адміністративні арешти на майно, у тому числі і на виробничі товари.
"Іншими словами - задушити будь-яке підприємство можна за 5 хвилин", - відзначає вона.
Другою можливістю для корупційних дій, на думку депутата, є введення контрольних перевірок.
За словами депутата, відповідно до проекту кодексу, податківці можуть здійснювати контрольні перевірки на підприємствах без присутності його власника.
Як повідомляло агентство, депутат Ради, член фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Наталія Королевська не згодна з нормами проекту Податкового кодексу, що передбачають податкові пільги для окремих галузей.
Кабмін на позачерговому розширеному засіданні 17 вересня розглянув доопрацьований проект Податкового кодексу, в цілому схвалив його, але вирішив доопрацювати з врахуванням висловлених пропозицій і зауважень, щоб 20 вересня затвердити остаточну редакцію проекту і передати його на затвердження парламенту.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас