СБУ має намір передати до суду справу про розмитнення 11 млрд куб. м газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ має намір передати до суду справу про розмитнення 11 млрд куб. м газу

Енергетика
218
Служба безпеки України має намір передати до суду справу за фактом спричинення збитків державі посадовими особами Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" через місяць-півтора після ознайомлення адвокатів з матеріалами.
"Ми найближчим часом завершимо розслідування", - сказав глава СБУ Валерій Хорошковський на прес-конференції в п'ятницю в Києві.
Він підкреслив, що ознайомлення з матеріалами справи займе у адвокатів "не менше місяця-півтора", а потім справа буде направлена до суду.
"В справі є секретні епізоди. Сьогодні адвокати не хочуть отримати дозволи на ознайомлення з цими епізодами. Наскільки швидко адвокати знайомитимуться зі справою, настільки швидко вона буде передана до суду", - сказав Хорошковський.
Він відзначив, що небажання адвокатів отримувати дозволи на доступ до секретної інформації - це "спроба затягування слідчого процесу".
За словами Хорошковського, можливо, ці матеріали будуть виділені в окреме провадження або ж будуть інші адвокати, які зможуть ознайомитися з ними. "Що це за матеріали - я не можу сказати. Власне, через це справа і має гриф секретності", - сказав глава СБУ.
Як повідомлялося, Міжнародний арбітражний трибунал Стокгольма 8 червня цього року зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф в товарній формі у розмірі 1,1 млрд куб. м газу. Глава СБУ Валерій Хорошковський повідомив про відкриття справи за фактом нанесення збитків державі Україна у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу.
В даний час у даній справі заарештовані перший заступник глави НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко, екс-глава Державної митної служби України Анатолій Макаренко і заступник начальника Енергетичної регіональної митниці України Тарас Шепітько, а також на території Російської Федерації затримана колишній заступник головного бухгалтера НАК "Нафтогаз України" Марія Кушнір.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас