Румунія піднімає пенсійний вік до 65 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Румунія піднімає пенсійний вік до 65 років

Казна та Політика
458
Депутати румунського парламенту схвалили закон про реформування пенсійної системи, що передбачає, зокрема, поступове підвищення пенсійного віку до 65 років. Про це повідомив сьогодні парламент країни, передає ІТАР-ТАРС.
170 депутатів при двох голосах проти проголосували за зміну пенсійної системи. Депутати від опозиції в голосуванні не брали участі, покинувши зал засідань на знак протесту проти того, що висунуті ними численні поправки не були взяті до уваги в остаточній редакції документа.
Згідно з новим законом, що є складовою частиною реформ, які проводяться в країні за узгодженням з Міжнародним валютним фондом і Європейським союзом, пенсійний вік буде підвищений до 2015 року до 65 років для чоловіків, а до 2030 року і для жінок.
"В даний час фактична ситуація така, що чоловіки виходять на пенсію в 56 з половиною років замість 63-х, а жінки в 55 з половиною замість 59-і, як годиться згідно з законом", - заявив прем'єр-міністр Румунії Еміль Бок. додавши, що "держава більше не може миритися з системою дострокового виходу на пенсію".
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас