Гаспсуд Києва наклав арешт на 80% акцій "Київміськбуду" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гаспсуд Києва наклав арешт на 80% акцій "Київміськбуду"

Казна та Політика
261
Господарський суд Києва на засіданні в четвер частково задовольнив клопотання Генеральної прокуратури, наклавши арешт на 80%-ний пакет акцій холдингової компанії "Київміськбуд", а також заборонивши реєстраторам ТОВ "Термінал-Реєстр" і ТОВ "Адрем" вносити які-небудь зміни до реєстру власників іменних цінних паперів холдингу.
Суд також в повному обсязі задовольнив клопотання "Київміськбуду", зажадавши від головного управління комунальної власності Київської міськдержадміністрації (КМДА), центру незалежної оцінки "Ако Експерт", Української універсальної товарної біржі, фінансової компанії "Новий регіон" і реєстратора "Адрем" всі документи, пов'язані з підготовкою до продажу, оцінкою, продажем, затвердженням підсумків продажу спірного пакету, а також витяг з реєстру акціонерів.
Крім того, суд відхилив до моменту отримання і розгляду вказаних документів клопотання компанії "Термінал-Реєстр" про виключення цієї компанії з числа відповідачів у справі у зв'язку з тим, що вона більше не веде реєстр акціонерів холдингу.
Наступне засідання у справі відбудеться 12 жовтня
В той же час, представник головного управління комунальної власності КМДА Антон Пукас заявив, що документи, що стосуються приватизації холдингу, були викрадені весною цього року з машини депутата Київради разом з іншими документами по приватизації за 2007-2010 рр. За його словами, всі документи були в одному екземплярі.
"Питання до Чуприни (Анатолій Чуб весною 2010р. очолював головне управління комунальної власності КМДА - ІФ) - чому в одному екземплярі, чому вони їхали в машині депутата Київради?", - сказав він.
За словами представника "Київміськбуду" Олександри Малеко (також представник ТОВ "Адрем"), рішення суду не зриває проведення зборів акціонерів, призначених на 7 жовтня, оскільки заборона перереєстрації стосується лише 80% акцій, що не обмежує корпоративні права акціонерів.
Вона також відзначила, що три компанії, вказані в прес-релізі "Київміськбуду" від 2 вересня новим власниками спірного пакету, можуть бути визнані судом добросовісними покупцями акцій лише за умови їх участі в судовому процесі як третя сторона з відома позивача, тобто Генпрокуратури.
Як повідомлялося, Генпрокуратура просить визнати договір купівлі-продажу муніципального пакету акцій холдингу недійсним і зобов'язати "Новий регіон", а також реєстраторів "Київміськбуду" - ТОВ "Компанія "Термінал-Реєстр" і ТОВ "Адрем" - повернути акції Києву.
Позов був поданий 20 серпня, Госпсуд Києва взяв його до розгляду, відкрив провадження у справі і призначив її розгляд на 16 вересня, а також залучив як третю особу ХК "Київміськбуд".
Головне управління комунальної власності Київської міськдержадміністрації 29 липня 2009 року уклало договір з ТОВ "Фінансова компанія "Новий регіон" (Київ) про продаж 80% акцій АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд".
Глава Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку України Дмитро Тевельов 2 вересня 2010 року повідомив, що муніципальний пакет акцій "Київміськбуду" був проданий на аукціоні на Українській універсальній товарній біржі ФК "Новий регіон" за 114 млн 75 тис. 598,56 грн.
"Київміськбуд" повідомив тоді ж, що Atima Ltd., Investion Ltd. і Akvista Ltd., нові власники 80%-го пакету акцій холдингу, повідомили про намір як портфельні інвестори бути присутнім в наглядовій раді холдингу і брати участь у розробці його стратегічного розвитку.
Нові власники ініціюють проведення в Лондоні зустрічі з керівництвом холдингу на чолі з його президентом Василем Можаром для обговорення питань співпраці. Зокрема, нові акціонери найближчим часом мають намір спільно з керівництвом "Київміськбуду" розвивати амбітну інвестпрограму, що дозволить холдингу зберегти лідируючі позиції на будівельному ринку України.
Крім того, власники 80%-го пакету акцій холдингу висловили намір оцінити фінансові операції "Київміськбуду" для підготовки аналітичного звіту щодо ситуації на українському ринку позикових коштів.
Правління "Київміськбуду" скликало на 7 жовтня 2010 року чергові загальні збори акціонерів. До порядку денного зборів включені питання розгляду і затвердження річного звіту і балансу компанії за 2009 рік, розподіл прибутку за 2009 рік, затвердження тимчасового реєстротримача постійним реєстротримачем по веденню системи реєстру власників цінних паперів, надання згоди і затвердження правомочності, договорів і угод, укладених "Київміськбудом".
В той же час Київська міськрада ініціює проведення 5 жовтня 2010 року альтернативних зборів акціонерів "Київміськбуду", на яких планується відкликати і призначити нових членів наглядової ради, главу і членів правління, а також членів ревізійної комісії холдингу.
ХК "Київміськбуд" створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуду" в 1994 році шляхом об'єднання в його статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств і інших активів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас