Світові ціни і зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни і зарплати

Казна та Політика
3270
На своєму офіційному сайті ubs.com експерти інвестиційного банку UBS кожні три роки публікують детальне дослідження "Ціни і зарплати", складене на основі вивчення купівельної спроможності населення в крупних містах світу.
Остання доповідь вийшла в 2009 році, наступна буде завершена до 2012-го.
В проміжках між глобальним аналізом зарплат і цін на товари і послуги в 73 містах світу, фахівці UBS щороку коректують дані останньої публікації з врахуванням інфляції і зміни курсу валют. Якщо на деякі світові метрополії фінансові стрибки 2010 року абсолютно не вплинули, то інших скинули із займаних позицій.
Як і торік, серед найдорожчих міст світу фігурують Осло, Цюріх, Женева, Токіо, Копенгаген і Нью-Йорк. Проте за цей рік Женеві удалося змінити Копенгаген на третьому місці за рівнем цін, а Токіо - зігнати столицю Данії на п'яту позицію, зайнявши четверту. Осло і Цюріх залишилися на своїх призових місцях - відповідно, першому і другому. Найбільше місто Сполучених Штатів Нью-Йорк стабільно тримається на шостій позиції. Якщо торік до Нью-Йорка за рівнем цін наближалися Хельсінкі, то на цей раз столиця Фінляндії опинилася, лише на тринадцятому місці: її змінила інша скандинавська метрополія - Стокгольм, що піднявся з 16-го місця.
Аналогічно йде ситуація і із зарплатами. У 2009-му найбільші зарплати розподілялися між містами з найвищими цінами: Копенгаген, Цюріх, Женева, Нью-Йорк, Осло. За ними йшли Лос-Анджелес, Мюнхен і Люксембург. На цей раз найвищу купівельну спроможність продемонстрували Цюріх, Сідней, Майамі, Лос-Анджелес, Люксембург, Дублін, Женева і Нью-Йорк.
Москва, яка займала торік 41 місце в рейтингу зарплат і 56-е - в рейтингу цін, тепер перейшла, відповідно, на 44-е за цінами і на 39-е за купівельною спроможністю жителів.
Лондон займає десяте місце, Париж - на чотирнадцятому, йому дихає в потилицю Віндень. З інших європейських міст Риму - на 24-му місці, Мадрид - на 32-му і Берлін на 36-му. Цікаво, що французький Ліон, як і торік, займає цілком пристойну "дорогу" позицію - 28-е місце за цінами і 21-е за купівельною спроможністю городян.
В кінці рейтингу цін - Бухарест, Маніла і Бомбей, найнижча купівельна спроможність - в Бомбеї, Манілі, Найробі і Джакарті.
В порівнянні з 2009 роком підвищився рейтинг австралійського Сіднея і новозеландського Окленда, пов'язано це з підвищенням курсу їх національних валют. Каракас, навпаки, страждає від девальвації венесуельського болівара.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас