Угорщина скоротить дефіцит бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорщина скоротить дефіцит бюджету

Казна та Політика
267
Уряд Угорщини затвердив план скорочення наступного року дефіциту бюджету країни до рівня нижче 3% від валового внутрішнього продукту (ВВП), - повідомив журналістів після засідання уряду міністр економіки Дьордь Матольчі.
Дьордь Матольчі сказав, що Угорщина не підписуватиме нову угоду про кредит з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і Європейським союзом після закінчення терміну дії в жовтні і листопаді нинішньої угоди.
Окрім цього міністр економіки відзначив, що економічне зростання в 2,5-3% зробить державне управління дешевшим і послужить фінансовій прозорості державних компаній. Досягти наміченого цього року 3,8 відсотка дефіциту бюджету країни удасться лише в тому випадку, якщо будуть отримані заплановані 200 млрд. форинтів (692.57 млн.євро) банківського податку і якщо державні витрати на цей рік будуть скорочені на 120 млрд. форинтів.
Окрім цього, Дьордь Матольчі сказав журналістам, що офіційної дати введення в обіг євро в Угорщині не існує, але оскільки, вступивши в єврозону, Угорщина взяла на себе таку відповідальність, вона як і раніше рухатиметься в цьому напрямі.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас