Японія готова знову втрутитися у валютний ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія готова знову втрутитися у валютний ринок

Валюта
460
Прем'єр-міністр Японії Наото Кан натякнув в четвер на те, що влада готова продовжити інтервенцію на валютному ринку, аби припинити стрімке зростання ієни, яке загрожує відновленню економіки. Кан вживе рішучі заходи, якщо буде потрібно, щоб ослабити ієну, цитує прем'єра агентство новин Jiji.
Вчора влада вперше за шість років втрутилася у валютний ринок і продала близько 2 трлн ієн, внаслідок чого японська валюта почала швидко опускатися з максимуму 15 років проти американського долара.
Проте на азіатській сесії валютних торгів у четвер вранці ієна знов почала зростати. Деяких гравці чекають нової інтервенції від уряду Японії, якщо долар опуститься до японської валюти до рівня нижче 85 ієн.
Аналітики вважають, що Кан хоче показати ініціативність стосовно проблеми зростаючої ієни, після того, як йому вдалося перемогти на виборах лідера правлячої Демократичної партії у вівторок, а також має намір дати зрозуміти, що уряд здатний натиснути на Центральний банк, аби той пом'якшив грошово-кредитну політику.
"Кан намагається послати сигнал про те, що його партія солідарна. Він підкреслює намір Японії вжити рішучі заходи через інтервенцію", - відзначає стратег з Sumitomo Trust & Banking Аяко Сера.
Банк Японії не планує підтримати урядову інтервенцію новим пом'якшенням монетарної політики, але повідомив про готовність до дії на початку жовтня, у випадку якщо економічне відновлення залишиться під загрозою, сказали джерела.
Голова ЦБ Масааки Сиракава заявив у четвер, що насичення економіки грошовою масою - так зване кількісне пом'якшення - веде до обмеженого стимулювання економіки і цін.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас