Куба звинувачує президента США Обаму у порушенні обіцянок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куба звинувачує президента США Обаму у порушенні обіцянок

Казна та Політика
362
Куба заявила, що президент США Барак Обама не зміг виконати свою обіцянку змінити політику торговельно-економічної блокади проти комуністичного острова, навпаки, посиливши її в деяких аспектах, передає CNN.
"Президент був далекий від виправдання наших очікувань", - скаржиться міністр закордонних справ Куби Бруно Родрігес. За його словами, політика блокади за останні два роки його керівництва країною не зазнала жодних змін. Барак Обама не використовує наявні в його розпорядженні можливості для пом'якшення режиму ембарго, тим більше зараз, коли американське суспільство повністю готове до його відміни, стверджує Родрігес, зазначивши, що не дивлячись на це, ставиться до Обами з повагою.
Коментарі Куби послідували після того, як на цьому тижні США продовжили економічні санкції проти країни ще на рік, пославшись на те, що це "відповідає національним інтересам Америки". У 2009 році Генеральна Асамблея ООН 18 раз поспіль ухвалила резолюцію, яка засуджує економічне, торговельне і фінансове ембарго США проти Куби. Внесений кубинською делегацією проект резолюції підтримали 187 із 192 делегацій країн-членів ООН. Три країни, у тому числі США, проголосували проти, ще дві утрималися.
За словами Родрігеса, за минулих 50 років через ембарго країна втратила $751 млрд. Він упевнений, що, навіть не знімаючи блокаду, президент Барак Обама міг вжити низку заходів, аби зменшити обмеження, наприклад, дозволити розвивати науковий і культурний обмін між країнами.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас