Меркель: Економіка Німеччини, подолавши період рецесії, знову зростає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Економіка Німеччини, подолавши період рецесії, знову зростає

Казна та Політика
487
Німеччина добре подолала фінансово-економічну кризу і знову перебуває у фазі зростання, заявила канцлер ФРН Ангела Меркель в німецькому Бундестагу на дебатах із питання федерального бюджету на 2011 р. Як передає РБК із посиланням на німецький телеканал новин N-TV, упевненості канцлерові Німеччини додають тенденції на національному ринку праці, які свідчать про його відновлення. "Рівень безробіття у Німеччині близький до докризового - він знаходиться на рівні 3 млн осіб", - зазначила Меркель.
"Німеччина, поза сумнівом, пройшла значний шлях, але багато ще попереду", - вважає Меркель. Добитися відновлення економіки в довгостроковій перспективі можна лише "розсудливою фінансовою політикою", сказала канцлер ФРН, пояснивши при цьому, що розсудлива фінансова політика має на увазі, перш за все, відсутність у людей страху інфляції. Саме стабільність, за словами Меркель, дає людям упевненість в майбутньому. "Німецька стабільність стане зразком для всієї Європи, - додала канцлер ФРН. - А Німеччина залишиться локомотивом економічного зростання в Європі".
Коментуючи хід відновлення німецької економіки після періоду рецесії, Меркель повідомила, що не останню роль в цьому процесі зіграла європейська валюта - євро. "Європейська валюта допомогла нам вийти з кризи, - зазначила Меркель. - Коли б не євро, то Німеччина, як крупний експортер, першою б постраждала від коливання курсів валют".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас