Нардепи вже зазіхають на крісло Корпачової? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардепи вже зазіхають на крісло Корпачової?

Казна та Політика
227
Верховній Раді пропонують розширити перелік підстав для звільнення Уповноваженого ВР з прав людини, додавши до нього такий пункт: “невиконання або неналежне виконання обов'язків Уповноваженого”.
Відповідний законопроект №7124 авторства одного з перших втікачів з БЮТ Ігоря Рибакова і бютівця Валерія Камчатного вже переданий на розгляд профільного комітету.
До того ж нардепи пропонують надати право ініціювати розгляд питання про звільнення з посади Уповноваженого будь-якому з нардепів (у редакції закону, що діє, про Уповноваженого з прав людини подавати пропозицію про звільнення повинні не менше чверті конституційного складу ВР або спікер парламенту). І встановити, що висновок відносно наявності підстави для звільнення Уповноваженого повинен дати комітет Верховної Ради, до повноважень якого віднесено питання діяльності Уповноваженого. (На даний момент закон вимагає, аби таке рішення приймала тимчасова спеціальна комісія парламенту)
Нагадаємо, діючий Уповноважений ВР із прав людини - Ніна Карпачева першою (і поки що останньою) була призначена на цю посаду в квітні 1998 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас