Заборгованість із ПДВ перед метпідприємствами становить 8,6 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборгованість із ПДВ перед метпідприємствами становить 8,6 млрд грн

Казна та Політика
151
Заборгованість податкових органів України із відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) за надану на експорт металопродукцію перед металургійним підприємствами країни наразі становить 8,6 млрд грн.
Як повідомив заступник міністра промислової політики Сергій Білий на балансовій нараді представників підприємств ГМК в Дніпропетровську в середу, у тому числі підтверджена заборгованість із ПДВ становить 4,4 млрд грн.
При цьому, за його словами, метпідприємствам з початку року було відшкодовано 3,2 млрд грн. ПДВ, у тому числі ПДВ-облігаціями.
Гендиректор об'єднання металургійних підприємств України "Металургпром" Василь Харахулах вказав на значну заборгованість держави перед метпідприємствами із ПДВ. "Сподіватимемося на поліпшення ситуації хоч би до кінця року", - сказав він.
Харахулах зазначив, що в даний час фінансова ситуація на метпідприємствах України не дуже стабільна.
"Ми залишаємося заручниками зовнішнього ринку. До того ж ціни на сировину та енергоресурси коливаються випереджаючими темпами в порівнянні з цінами на металопродукцію", - відзначив Харахулах.
Гендиректор також повідомив, що в цілому металургійна підгалузь працює стабільно, окрім двох підприємств корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД, Донецьк) - Дніпровського меткомбінату ім. Дзержінського (Дніпропетровська обл.) та Алчевського меткомбінату (Луганська обл.), які відчувають труднощі із розрахунками за спожиту сировину і енергоресурси.
Раніше повідомлялося, що уряд заявляв про можливість продовження відшкодування ПДВ облігаціями
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас