Майор СБУ прогорів на хабарі 10 тисяч доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майор СБУ прогорів на хабарі 10 тисяч доларів

Кримінал
656
Прокуратура направила до суду кримінальну справу оперативника Департаменту контррозвідки СБУ. Встановлено, що він вимагав і отримав хабар в 10 000 доларів США за приховування економічного злочину.
Загалом протягом 8 місяців 2010 року судами Центрального регіону розглянуто 245 кримінальних справ, порушених військовими прокурорами. Засуджено 216 осіб, з яких 32 правоохоронця, у тому числі, 7 співробітників СБУ, повідомляє військова прокуратура Центрального регіону України..
Крім того, були засуджені старший оперуповноважений на особливо важливих об'єктах ДКР СБ України капітан Ш. і консультант-експерт з оперативних питань цього підрозділу Д.
Як встановлено судовим слідством, діючи за попередньою змовою, використовуючи своє службове становище, вони проникли в житло громадянина Д., з якого відкрито викрали чуже майно, грошові кошти в сумі 1700 доларів США і 3400 гривень, а також незаконно оволоділи паспортами громадян України для виїзду за кордон - Д. і його сина. За повернення документів злочинці вимагали 5000 доларів США.
Обвинуваченим було призначено покарання, відповідно: Ш. - 5 років позбавлення волі з позбавленням військового звання "капітан", Д. - 6 років позбавлення волі із позбавленням військового звання "майор".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас