Кабмін виділив Мінрегіонбуду 100 млн. гривень на будівництво доступного житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін виділив Мінрегіонбуду 100 млн. гривень на будівництво доступного житла

Казна та Політика
1872
Кабінет Міністрів виділив Міністерству регіонального розвитку й будівництва 100 млн. гривень на реалізацію програми доступного житла.
Про це на прес-конференції сказав заступник міністра регіонального розвитку й будівництва Дмитро Ісаєнко.
"Минулого тижня (6-10 вересня) уряд ухвалив рішення щодо виділення 100 млн. гривень на будівництво доступного житла, і вони вже перебувають на розрахунковому рахунку міністерства", - сказав він.
З його слів, цих коштів, з урахуванням залучення коштів від населення, вистачить для будівництва 900 квартир.
"За ці гроші ми зможемо побудувати порядку 900 квартир. Ми виберемо об'єкти високого ступеня готовності, які ні в кого не викликають сумніву", - сказав Ісаєнко.
Водночас заступник міністра висловив упевненість, що 330 млн. гривень, передбачені в державному бюджеті на будівництво доступного житла в 2010 році, буде виділено міністерству в повному обсязі.
З його слів, за ці кошти можна буде побудувати 3 тис. квартир, з урахуванням того, що 70% від вартості квартир буде фінансувати населення.
Також ступник міністра зазначив, що з 70 об'єктів, відібраних комісією раніше для участі в програмі будівництва доступного житла подальший відбір пройшло близько половини.
Найбільша кількість таких об'єктів у Київській, Донецькій, Харківській областях і Києві.
Крім того, Ісаєнко додав, що зараз комісія розглядає ще 40 об'єктів, які можуть увійти в програму.
Як повідомляло агентство, міжвідомча комісія на засіданні 4 серпня відібрала 70 об'єктів незавершеного будівництва зі ступенем готовності понад 70%, забудовники яких можуть брати участь у програмі будівництва доступного житла.
Попередньо державний бюджет передбачав 1,04 млрд. гривень зі стабілізаційного фонду для забезпечення житлом пільгових категорій громадян і підтримки програми будівництва доступного житла в 2010 році, але 8 липня Верховна Рада зменшила цю суму.
Мінрегіонбуд сподівається на збільшення фінансування галузі при можливому перегляді держбюджету-2010 у вересні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас