Інфляція у єврозоні трохи сповільнилась у серпні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція у єврозоні трохи сповільнилась у серпні

Казна та Політика
154
Споживчі ціни у єврозоні зросли в серпні на 1,6% у річному обчисленні, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на остаточні дані статистичного управління Європейського Союзу. Таким чином, інфляція сповільнилася в порівнянні з липнем, коли зростання цін склало 1,7%.
Попередні дані також передбачали збільшення споживчих цін минулого місяця на 1,6%, таким був і прогноз експертів.
Відносно липня ціни підвищилися на 0,2%, як і очікувалося.
Європейским компаніям важко підвищувати ціни на свою продукцію, оскільки високе безробіття в регіоні стримує споживчі витрати, тоді як уряди більшості країн вживають заходів для зменшення бюджетних дефіцитів.
"Відновлення економіки єврозони буде стриманим в другій половині цього року, й інфляція сповільниться до 1,4%", - зазначає старший економіст Dekabank у Франкфурті-на-Майні Карстен Джуніорс.
Зростання цін енергоносіїв зменшилось минулого місяця до 6,1% з 8,1% в липні. Споживчі ціни без врахування енергоносіїв (індекс CPI Core) залишилися на рівні попереднього місяця - 1%, тоді як аналітики чекали, що базова інфляція складе 0,9%.
За прогнозом Єврокомісії, опублікованим 13 вересня, середня інфляція в єврозоні цього року складе 1,4%. Попередній прогноз давав цей показник на рівні 1,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас