КНР вимагатиме від найбільших банків підвищити достатність капіталу до 15% до 2012р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНР вимагатиме від найбільших банків підвищити достатність капіталу до 15% до 2012р.

Казна та Політика
117
Китайський банківський регулятор може зажадати від системно важливих банків країни збільшити показник достатності капіталу до 15% до 2012 року, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на джерело, ознайомлене із ситуацією.
За словами джерела, Комісія з регулювання банківської діяльності КНР (China Banking Regulatory Commission, CBRC) готує план, який потребуватиме, аби власний капітал банків складав не менше 6% від обсягів активів, зважених за ризиком.
Китай почав посилювати вимоги до капіталу банків торік на тлі рекордних обсягів кредитування в країні, що підвищили побоювання відносно якості активів банків і стійкості їх фінансового становища.
З початку цього року банки КНР оголосили про плани розміщення акцій на загальну суму більше $84 млрд.
За планом банківського регулятора, показник достатності капіталу першого порядку (Tier 1) для китайських банків повинен складати не менше 8%, а загальний показник достатності основного капіталу - не менше 10%, зазначило джерело.
Крім того, CBRC зажадає додати до цих показників ще 4%, аби захистити банки від економічної нестабільності.
Для банків, що мають статус системно важливих для економіки КНР, показник достатності основного капіталу повинен складати 15%, передбачає план CBRC.
За словами джерела, нові вимоги до капіталу китайських банків набудуть чинності з 2016 року, до капіталу системно важливих банків - з 2012 року.
В теперішній час мінімальний рівень достатності основного капіталу для найбільших банків КНР складає 11,5%.
Джерело також зазначає, що системно важливі банки повинні будуть утримувати обсяг резервів на можливі втрати із позик на рівні не менше 2,5% від загального обсягу кредитів до 2012 року, іншіі банки - до 2016 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас