Баффет проти рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффет проти рецесії

Казна та Політика
437
На відміну від більшості економістів, які передрікають США економічні труднощі в майбутньому, мільярдер-інвестор Уоррен Баффет налаштований по відношенню до економіки країни дуже позитивно. Глава інвесткомпанії "Yorkshire Hathaway переконаний, що повторного скорочення американського ВВП не буде, а за останні місяці ситуація лише покращилась.
"У мене дуже "бичачий" настрій щодо цієї країни. Повторної рецесії у нас не буде точно. Я бачу, що наш бізнес практично по всіх напрямах приходить в норму", - заявив мільярдер, виступаючи на конференції з економічного розвитку. Таким чином, Уоррен Баффет не поділяє песимістичних прогнозів економістів, серед яких Нуріель Рубіні, які вважають вірогідність нового спаду в економіці США високою.
Знаменитий інвестор переконаний, що страхи з приводу американської економіки сильно перебільшені і не відповідають дійсності. "Я бачив, що за останні три місяці настрій погіршав, в основному в ЗМІ. Я не бачу цього погіршення в нашому бізнесі. Я бачу, що ми наймаємо більше людей, ніж місяць або два тому", - підкреслив Уоррен Баффет. "erkshire Hathaway представлена в багатьох галузях економіки, її бізнес включає страхування, банківську діяльність, кондитерські та ювелірні вироби, залізничні перевезення і багато іншого.
За словами Баффета, американські банки готові збільшувати кредитування і підтримувати підприємців, які шукають кошти на реалізацію своїх ідей. "Це просто день і ніч, якщо порівнювати з тим, що було рік-півтора тому. Я знаю, що Wells Fargo (інвестор є крупним акціонером банку. - РБК daily) був би радий видати кредити на суму 50 млрд дол. Ідіть і поговоріть з банкіром", - порадив глава "Yorkshire Hathaway.
За матеріалами:
Банки.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас