Путін: Росія і Україна активно опрацьовують питання відновлення випуску Ан-124 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Росія і Україна активно опрацьовують питання відновлення випуску Ан-124

Казна та Політика
239
Росія і Україна активно опрацьовують питання про відновлення випуску найбільшого в світі транспортного літака Ан-124 "Руслан", повідомив прем'єр РФ Володимир Путін.
"Це питання активно опрацьовується", - сказав В.Путін, виступаючи у вівторок на конференції "Єдиної Росії" в Нижньому Новгороді.
Він нагадав, що на ульяновському "Авіастарі" вже виробляють нову модифікацію середньомагістрального літака Ту-204.
Як повідомив Путін, казанський авіазавод КАПО продовжить модернізацію бойових літаків далекої авіації Ту-160 і Ту-22, а потім повинен буде почати складання російського стратегічного бомбардувальника нового покоління.
На іншому казанському підприємстві - вертолітному заводі - робитимуть новий вертоліт Мі-38 і продовжать випуск моделей, що вже себе зарекомендували - Мі-8, "Ансат" і "Актай", сказав прем'єр.
Він повідомив, що в розвиток галузі в 2009-2011 роках держава вкладає 200 млрд рублів, що дозволяє відновити авіабудування на принципово новій технологічній базі.
Прем'єр визнав, що "тут, особливо в цивільному секторі авіабудування, ще багато що належить зробити". "Але не породжує утриманство, ми повинні будемо підтримувати авіаційне машинобудування", - сказав Путін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас