Експерти чекають чергового буму в сфері енергії, незважаючи на слабкість економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти чекають чергового буму в сфері енергії, незважаючи на слабкість економіки

Енергетика
303
Світ має бути готовий до чергового буму в енергетичній сфері, вважають учасники Світового енергетичного конгресу, який проходить на цьому тижні в Монреалі, повідомило агентство Bloomberg.
Споживання електрики і палива збільшиться на 30-40% в наступні 20 років на тлі глобального економічного підйому і зростання доходів у країнах emerging markets, вважає глава HIS-Cambridge Energy Research Associates Денієл Йергін.
"Будь-які довгострокові прогнози передбачають збільшення попиту на енергоносії по всьому світу", - відзначає глава Управління інформації з енергетики США (Energy Information Administration, EIA) Річард Ньюуелл.
Тим часом, довгострокові прогнози відрізняються від короткострокових. Так, Міжнародне енергетичне агентство чекає, що в 2010-2011 роках попит на нафту зміниться неістотно, враховуючи зростання запасів палива на тлі повільного підйому економік розвинених країн.
Згідно з прогнозом МЕА, наступного року споживання нафти в світі складе в середньому 87,9 млн барелів на добу (б/д), прогноз на 2010 рік складає 86,6 млн б/д.
"Природних видів палива буде недостатньо, щоб задовольнити попит на них в довгостроковій перспективі", - вважає головний адміністративний директор французької Total Жан-Жак Гільбо.
Попит на природний газ також зростатиме в довгостроковій перспективі, прогнозують експерти.
"Питання в тому, чи буде попит на газ відповідати обсягам його видобутку", - відзначає головний виконавчий директор Royal Dutch Shell Пітер Возер.
Згідно з прогнозом Shell, попит на природний газ в світі може збільшитися на 25% до 2020 року і на 50% до 2030 року.
Економічний підйом в країнах emerging markets сприятиме збільшенню попиту на газ, відзначив Возер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас