РФ планує знизити до 0% імпортне мито на картоплю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ планує знизити до 0% імпортне мито на картоплю

Аграрний ринок
277
РФ планує знизити аж до 0% імпортне мито на картоплю, повідомив директор департаменту розвитку конкуренції Мінекономрозвитку Олександр Пироженко на IV російському агропродовольчому форумі "Вітчизняні аграрно-продовольчі ринки: перезавантаження" у Москві.
Форум працює в рамках міжнародної виставки, що відкрилася у вівторок, "Весь світ харчування -2010".
"Обговорюється питання про зниження ввізних мит на картоплю аж до нуля", - заявив А.Пироженко, нагадавши, що в даний час мито на ввезення насінної картоплі складає 5%, столової - 15%.
Необхідність цього заходу він пов'язує з низьким урожаєм картоплі в поточному році через посуху і плани з її закупівлі за кордоном.
Як вважає Пироженко, рішення про зміну режиму ввезення картоплі буде прийнято оперативно, не дивлячись на деякі питання, пов'язані з режимом Митного союзу. "Сподіваюся, що переговори в рамках Митного союзу з цього питання пройдуть успішно", - зазначив він.
Пироженко також повідомив, що на нараді, що відбулася днями, у першого віце-прем'єра РФ Віктора Зубкова було поставлено завдання провести переговори з потенційними постачальниками картоплі в РФ - з Білоруссю і Польщею.
Пославшись на дані Росстата, Пироженко повідомив, що за минулий тиждень ціни на картоплю в РФ підвищилися на 2,5%. Проте у кількох регіонах цей показник істотно вищий. Так, в Чеченській республіці він склав 14,1%, у Смоленській області - 12,6%, в Кабардино-Балкарії і Астраханської області - по 11,2%. Причому в Астраханської області за 4 тижні картопля подорожчала на 30,6%.
В той же час у низці регіонів, зокрема, в Хакасії та Іркутській області, за тиждень зафіксовано падіння цін на картоплю на 10% (за 4 тижні - на 35%), в Іркутській області - на 11% (на 20%).
Як вже повідомлялося, за оцінкою Мінсільгоспу РФ, Росії цього року доведеться купити за кордоном не менше 4 млн тонн картоплі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас