Уряд США готує план із виходу із AIG — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд США готує план із виходу із AIG

Казна та Політика
597
American International Group (AIG) і представники уряду США, які здійснюють нагляд за компанією, ведуть переговори про прискорення розробки плану із відшкодування американським платникам податків повного обсягу коштів, витрачених на порятунок страховика, пише The Wall Street Journal.
Ці дії дозволять AIG повернути незалежність, повідомили газеті джерела, ознайомлені із ситуацією.
Відповідно до плану, який може почати діяти вже у першому півріччі 2011 року, міністерство фінансів США, ймовірно, конвертує привілейовані акції AIG на $49 млрд, що належать йому, у звичайні акції. В результаті частка уряду в статутному капіталі компанії перевищить 90% в порівнянні з нинішніми 79,8%. Потім звичайні акції будуть поступово продані інвесторам, що дозволить зменшити держчастку в компанії і навіть, можливо, принести уряду прибуток, якщо ціна акцій зросте.
Вихід Мінфіну з капіталу AIG займе декілька років, підсумки цього процесу далекі від визначеності, оскільки вони залежать, разом з іншими чинниками, від ринкових умов і здатності компанії переконати інвесторів, що вона може генерувати стабільний прибуток від основного страхового бізнесу. Він, переважно, полягає у страхуванні нерухомості глобального бізнесу і від нещасних випадків, а також американського підрозділу страхування життя і пенсійного страхування. Їх сукупний річний прибуток, за оцінкою AIG, може скласти $6-8 млрд.
Якщо план із виходу Мінфіну з AIG буде здійснений, це стане перемогою як для уряду, так і для самої компанії, наголошується у статті.
Колишній найбільший в світі страховик AIG отримав найбільшу допомогу з боку американських платників податків під час кризи. Рівно два роки тому уряд США врятував компанію від колапсу і виділив їй кошти на суму більше $120 млрд. Багато експертів, як і раніше, скептично ставляться до того, що всі гроші можуть бути повернені.
Для того, аби повернути хоч би частину коштів, AIG розпродає активи. Зокрема, в четвертому кварталі очікується закриття операції з продажу зарубіжних активів із страхування життя за $15,5 млрд компанії MetLife. Крім того, AIG планує отримати $15-17 млрд від IPO азійського підрозділу страхування життя AIA Group у Гонконгу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас