Російський проект закону "Про поліцію" отримав понад 20 тисяч коментарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський проект закону "Про поліцію" отримав понад 20 тисяч коментарів

Казна та Політика
203
В новому законі "Про поліцію" росіян найбільше хвилюють питання прав і обов'язків вартових порядку, свідчать коментарі до законопроекту, обговорення якого велося в Інтернеті.
Всього до документа, оприлюдненого на сайті http://zakonoproekt2010.ru надійшло понад 20 тисяч пропозицій і зауважень, найбільшу кількість яких зібрали дві статті: "Основні напрями діяльності поліції" - більше 1500, і "Права поліції" - майже 1400.
Щодо статей "Поліція і її призначення" і "Обов'язки поліції" висловили думку близько 1400 і 1000 громадян відповідно.
Від 700 до 800 коментарів поступило до статей закону про дотримання прав і свобод громадян, вступ на службу, проникненні в житлі і забезпеченні громадської довіри і підтримки громадян.
Близько 500 пропозицій висловлено стосовно аспектів затримання і вживання зброї поліцейськими, а також присвоєння їм спеціальних звань, оплати праці і права на житло.
Найменший інтерес викликала стаття 39 законопроекту - "Службова дисципліна в поліції". На неї надійшло трохи більше 50 коментарів, що складає приблизно 0,25% від загального числа відгуків.
В понеділок глава МВС РФ Рашид Нургалієв пообіцяв врахувати пропозиції і зауваження до закону про поліцію.
"На цьому тижні завершується громадське обговорення законопроекту про поліцію. Має відбутися велике доопрацювання документа з врахуванням відповідних пропозицій", - заявив Р.Нургалієв на оперативній нараді в МВС Башкирії.
Він підкреслив, що законопроект про поліцію викликав великий громадський резонанс і зараз активно обговорюється.
Як повідомлялося раніше, 7 липня на черговій нараді з питань реформи МВС президент РФ Дмитро Медвєдєв запропонував зібрати пропозиції до законопроекту від громадян і громадських організацій, оприлюднивши його на одному з інформаційних сайтів.
Місяцем пізніше Д.Медвєдєв запропонував перейменувати міліцію і повернутися до дореволюційної назви - "поліція".
Глава держави також підкреслив, що з нового закону мають бути виключені будь-які нечіткі норми, що дають можливість співробітникам МВС порушувати права громадян.
Планується, що пропозиції щодо законопроекту, які надійдуть на сайт, аналізуватиме оргкомітет з підготовки проекту закону і експертна рада МВС з питань нормотворчості.
Обговорення законопроекту на сайті почалося в серпні і завершиться в середу, 15 вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас