Світовий банк похвалив Китай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк похвалив Китай

Казна та Політика
206
Світовий банк вважає економічну стратегію Китаю вдалою. І радить іншим країнам брати приклад з Піднебесної. В той же час, його експерти відзначають і негатив в економіці. Зокрема, великий розрив в доходах між різними верствами населення і зростання бідності.
Світовий банк підвищив прогноз зростання Китаю цього року майже на 1%. Господарство Піднебесної стане більше на 8%. Причина - в м'якій кредитній політиці, стимуляції внутрішнього попиту і грамотно побудованій економічній політиці.
"Уряд вчасно і правильно розподілив економічні заходи для стимулювання економіки. Всім країнам, що розвиваються, слід брати приклад з Китаю. Зараз в цій державі йде розширення ринків і хороші перспективи для глобального розвитку", - говорить Роберт Зеллік, глава Світового банку.
Китайські чиновники упевнені, що їх господарство почувалося б ще краще, якби інші держави світу хотіли з ними тісніше співробітничати. "Я закликаю всіх до економічної толерантності і співпраці. Зараз багато країн мають яскраві протекціоністські настрої. Це шкодить і Китаю, і їм самим", - говорить Лі Кейкванг, віце-прем'єр-міністр Китаю.
І, незважаючи на загальне збагачення Піднебесної, Світовий Банк бачить і негатив. Його експерти відзначають: зараз близько 200 мільйонів китайців живуть менше ніж на 1 долар на день.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас