Баррозу: Брюссель готовий до тристоронніх переговорів з Києвом і Москвою щодо енергетичних питань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу: Брюссель готовий до тристоронніх переговорів з Києвом і Москвою щодо енергетичних питань

Енергетика
141
Європейський Союз готовий до проведення тристоронніх переговорів з Україною і Росією в енергетичній сфері, заявляє президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.
У свою чергу, президент України Віктор Янукович говорить про можливість залучення, окрім Росії, інших країн-інвесторів до модернізації української ГТС з подальшим їх участю в управлінні системою.
Такі заяви прозвучали під час прес-конференції в понеділок в Брюсселі.
"ЄС готовий до проведення тристоронніх переговорів з Україною і Росією щодо енергетичних питань", - сказав президент Єврокомісії.
При цьому Янукович заявив, що досяг домовленості з президентом Єврокомісії про початок спільної роботи над реконструкцією української ГТС.
"Ми маємо намір запросити партнерів, окрім Росії, і з інших країн, і зробити роботу ГТС прозорою за рахунок залучення цих країн-інвесторів до управління ГТС", - заявив український президент.
Кажучи про співпрацю в енергетичній сфері, Ж.Баррозу відзначив, що Україна залишається ключовим партнером в забезпеченні надійного транзиту газу, а також відзначив зацікавленість в подальшій модернізації української газотранспортної системи.
Зокрема, за його словами, Європейська комісія вже в найближчий тиждень готова профінансувати два техніко-економічні обґрунтування у сфері модернізації ГТС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас