АМКУ порушив справу проти "Київського метрополітену" за підозрою в зловживанні монопольним становищем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ порушив справу проти "Київського метрополітену" за підозрою в зловживанні монопольним становищем

Казна та Політика
377
Київське відділення Антимонопольного комітету порушило справу проти комунального підприємства "Київський метрополітен" за фактом зловживання монопольним становищем.
Про це йдеться в повідомленні АМКУ.
В повідомленні сказано, що під час перевірки було встановлено, що КП уклало договір з 20 суб'єктами господарювання на право прокладки кабелів зв'язку в колекторі станції метро "Театральна".
Згідно з угодою, "Київський метрополітен" зобов'язаний надати суб'єктам право на здійснення вказаних робіт, а вони, у свою чергу, зобов'язалися заплатити КП за право виконання робіт суму, визначену в договорі.
За даними договору, КП-монополіст встановив різну ціну техобслуговування кабельного колектора за 1 метр прокладеного кабелю, яка для різних суб'єктів, що виконують роботи, відрізняється до 9 разів.
Згідно з висновками комітету, це свідчить про використання різних цін на ідентичні договори без об'єктивно виправданих причин.
Як повідомляло агентство, 2009 рік комунальне підприємство "Київський метрополітен" закінчило зі збитком 210,1 млн. гривень.
Київський метрополітен, який був відкритий в 1960 році, складається з 3 ліній протяжністю 65 км., на яких розташовано 46 станцій.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас