Нові можливості для приватних інвесторів: інвестиції в акції компаній США і ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові можливості для приватних інвесторів: інвестиції в акції компаній США і ЄС

Казна та Політика
515
Віднедавна українським інвесторам відкрився доступ до акцій багатьох корпорацій США і країн ЄС. Це акції як крупних, відомих і стабільних компаній (Apple, Google, Adidas, Volkswagen, Intel, Coca-Cola тощо), так і компаній, що розвиваються, вкладення в яких носять більші ризики, але в той же час можуть принести високі доходи.
Для приватних інвесторів відкрилися акції провідних біржових майданчиків: NYSE Euronext (Нью-Йоркська фондова біржа), London Stock Exchange (Лондонська фондова біржа), Euronext Paris (Паризька фондова біржа), Prague Stock Exchange (PX) (Празька фондова біржа), Deutsche Börse AG (Xetra) (Фондова біржа Німеччини), Bolsa de Madrid (Мадридська фондова біржа).
Можливість українським приватним інвесторам стати повноцінними гравцями на міжнародних біржах забезпечила компанія X-Trade Brokers, яка в серпні 2010 року відкрила новий напрям в Україні, - Equity Direct Market Access - торгівля акціями з прямим доступом на біржу.
Останнім часом фондовий ринок України переживає період сплеску активності організаторів торгівлі. Ми стали свідками успішного введення інтернет-трейдингу на PFTS і UX, розвиток ринку заявок, введення першого "повноцінного" похідного інструменту - ф'ючерсу на індекс UX.
Проте, незважаючи на всі позитивні зміни, інвестування і трейдинг на українському ринку все ще залишається недостатньо привабливим для інвестора, особливо для приватного. І причина цього, перш за все, не лише в недостатній розвиненості депозитарно-клірингової системи, незахищеності прав мажоритарних акціонерів, відсутності врегулювання випуску і обігу похідних інструментів на законодавчому рівні.
"Головним каменем спотикання залишаються операційні складнощі: не до кінця врегульований механізм надання кредитного плеча, недостатній розмір кредитного плеча при високій вартості запозичення, фактично відсутня система гарантування виконання і виплат по похідних інструментах, терміни постачання активу і зарахування коштів. Всі ці проблеми вже вирішені на розвиненіших ринках, розвиненішими і зручнішими інструментами, такими як Акції DMA", - відзначає Роман Ляшко, директор X-Trade Brokers Ukraine.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас