У ФРН ситуація на ринку праці краща, ніж в інших країнах ОЕСР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ФРН ситуація на ринку праці краща, ніж в інших країнах ОЕСР

Казна та Політика
211
Число безробітних в Німеччині в 2010 році не перевищить 3,2 млн осіб, а економічне зростання складе три відсотки. Такі дані навів заступник голови Федерального агентства праці Хайнріх Альт) у інтерв'ю газеті Hannoversche Allgemeine Zeitung.
За словами Альта, в жодній іншій країні, яка входить до Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) ситуація на ринку праці зараз не є настільки сприятливою, як у ФРН - лише в Німеччині рівень безробіття досяг докризового рівня. Німеччина в даний час відіграє роль "локомотива на європейській території", - резюмував заступник голови Федерального відомства по праці.
Хайнріх Альт відзначив, що такий успіх досягнутий в першу чергу завдяки широкому впровадженню моделі неповного робочого дня. Інші країни просять німецьких колег поділитися досвідом в цій сфері.
Тим часом Федеральне статистичне відомство у Вісбадені повідомляє, що в Німеччині практично усунена різниця в оплаті праці між чоловіками і жінками. Істотна різниця в зарплаті відзначається лише після того, як у жінки народжується дитина, і вона скорочує свій робочий день. До пенсії ця відмінність може збільшуватися до 26-29 відсотків. Та бездітні жінки, особливо у віці до 25 років, отримують практично таку ж зарплату, що і чоловіки.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас