ВТБ капітально цікавиться Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВТБ капітально цікавиться Україною

Фондовий ринок
1355
Деякі вітчизняні інвестбанкіри запевняють, що не бояться конкуренції з боку російського зубра інвестиційного бізнесу.
Проте більшість представників галузі взагалі відмовляються коментувати вихід ВТБ в Україну.
За останній тиждень український фінансовий ринок поповнився двома крупними гравцями з Росії - спочатку брокерський дім "Відкриття" придбав онлайн-брокера "Фахівець цінні папери", а потім "ВТБ Капітал" заявив про відкриття свого підрозділу в Україні.
Примітно, що вихід ВТБ в Україну погодилися прокоментувати лише дві українські інвесткомпанії (ІК). Російські ІК, які давно працюють на вітчизняному ринку (у тому числі "Трійка Діалог" і "Ренесанс Капітал"), проігнорували прохання прокоментувати прихід ВТБ на український ринок. "Лити єлей не хотілося б, але лаяти - тим більше. Тому нам нічого сказати про прихід "ВТБ Капіталу", - пояснили в одній з інвесткомпаній.
Опитані експерти вважають, що зростання інтересу російських інвестиційних компаній до українського ринку ґрунтується перш за все на економічній доцільності, а не потеплінні політичних відносин Росії і України. "Економічні зв'язки, звичайно ж, переважають.
Інвестиційні банки йдуть слідом за своїми клієнтами", - говорить голова правління інвестиційної фінансової компанії "Сократ" Андрія Снєгірьов. Він відзначає, що для групи ВТБ розширення бізнесу в Україні цілком природно, оскільки "ВТБ Банк" вже працює в Україні впродовж декількох років, і розвиток тут інвестиційного бізнесу - закономірний крок.
"Думаю, що велику роль відіграє економічний чинник. І, наскільки я знаю, ВТБ хотів вийти на український ринок досить давно", - підтримує генеральний директор інвестиційної компанії BG Capital Нік Піацца. Він вважає, що внаслідок того, що група ВТБ вже була представлена в Україні, і через популярність самого бренду інвестиційної компанії буде набагато легше закріпитися в числі лідерів ринку, причому за досить короткий проміжок часу.
В той же час вихід такого крупного гравця, як ВТБ, повинен істотно загострити конкуренцію на ринку інвестиційно-банківських послуг. "Крупних інвестиційно-банківські гравців в Україні дійсно мало, багато зарубіжних інвестбанків не мають постійних представництв і штату в Україні. Але конкуренція на ринку цих послуг дуже висока, бо сам ринок досить вузький. Причому, як вважає Снєгірьов, сьогодні пропозиція інвестиційно-банківських послуг в Україні дуже велика порівняно з іншими країнами (якщо враховувати кількість поточних і потенційних клієнтів).
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас