Експерт: Влада хоче зробити суддів КС своїми адвокатами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Влада хоче зробити суддів КС своїми адвокатами

Казна та Політика
225
Судді звільняються лише тому, що бачать, як влада хоче нав'язати їм своє розуміння закону. Про це в коментарі журналістам розповів політолог Володимир Цибулько, пише Gazeta.ua.
"Якщо судді звільняються за власним бажанням, то лише від усвідомлення того, що Конституційний суд виглядає вже піар-агентством влади. Тобто суддю хочуть зробити адвокатами влади, а не Конституції. Люди інтуїтивно відчувають, що від них кожного разу вимагатимуть пояснити її дії і намагатимуться укласти їх в логіку закону. Ці люди розуміють, що це трохи більше, ніж їх уявлення про закон і параметри функціонування Конституції", - зазначив він.
"Це досвідчені судді. По-перше, вони не потерплять зміни тональності відносно себе. По-друге, враховуючи свій досвід, вони уміють прогнозувати виклики, які влада готує Конституційному суду", - відзначив Цибулько.
Політолог не виключає, що влада готує Конституційною суд до ухвалення рішення відносно відміни політреформи 2004 року.
"Але самого рішення суду буде замало. Тому що протягом дії цієї реформи сам Конституційний суд наприймав купу тлумачень. Для того, щоб переглянути реформи 2004 року, потрібно переглянути всі закони, які були розтлумачені за цей час", - пояснив експерт.
Нагадаємо, 10 вересня Конституційний суд України припинив повноваження суддів Івана Домбровського, Ярослави Мачужак і Анатолія Дідківського. Таке рішення прийняте у зв'язку з тим, що судді подали заяви про відставку.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас