Експерти МВФ прогнозують похмуре майбутнє світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти МВФ прогнозують похмуре майбутнє світової економіки

Казна та Політика
2998
За останньою доповіддю Міжнародного валютного фонду (МВФ), зростання світової економіки сповільниться до кінця 2010 року.
На думку експертів організації, це станеться через те, що уряди багатьох країн не можуть впоратися з борговими зобов'язаннями, а фінансовий сектор продовжує зазнавати труднощів.
Крім того, в доповіді МВФ перераховані чинники, які можуть погіршити ситуацію ще більше, такі, наприклад, як спад ринку нерухомості в США.
Саме з американського ринку нерухомості почалася світова фінансова криза. МВФ попереджає, що якщо кількість невиплат з іпотеки збільшиться, то ринок кредитів знову може ослабнути.
Крім того не виключені нові проблеми на рівні держав, подібні до тих, що привели до необхідності виділення Греції кредиту в 100 млрд євро цього року.
Доповідь МВФ змальовує досить похмуру картину. У розділі рекомендацій говориться, що уряди розвинених країн повинні спробувати зменшити дефіцити бюджету.
Країнам, що розвиваються, МВФ радить приділяти основну увагу не стільки експорту, скільки стимулюванню внутрішнього попиту.
Нагадаємо також, що згідно з даними спільної доповіді МВФ і Міжнародної організації праці (МОТ), після світової фінансової кризи кількість безробітних в світі досягла 210 мільйонів осіб, що є найвищим показником в історії.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас