Німеччина надала Україні 21 мільйон євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина надала Україні 21 мільйон євро

Казна та Політика
500
Уряд Німеччини надав на розвиток двосторонніх відносин з Україною 21 млн. євро.
Кошти будуть спрямовані на проекти із відновлення української соціальної інфраструктури, комунальну програму захисту клімату і програму підтримки українських банків, повідомляє "Лівий берег".
"ФРН займає не лише перше місце серед країн Західної Європи за обсягами зовнішньоторговельних операцій, але і є одним з головних партнерів у сфері технічної і фінансової співпраці. Німеччина входить до першої п'ятірки партнерів України із технічної і фінансової допомоги", - сказав прес-секретар міністра економіки України Олексій Бик.
За його словами, цього року сторони домовилися продовжити співпрацю у галузі сприяння інвестиціям в українську економіку і підтримку малих і середніх підприємств.
Також розроблятимуться спільні проекти із енергоефективності та боротьби з ВІЧ/СНІД Зокрема, федеральне міністерство довкілля Німеччини виділило Україні на це кошти у розмірі 5,6 млн. євро. Федеральне міністерство охорони здоров'я, яке фінансує німецько-українську партнерську ініціативу подолання ВІЧ/СНІДу, надало 3,2 млн. євро.
Немецько-українська технічна співпраця почалася вісім років тому. За цей час німецька сторона надала Україні технічної допомоги на суму 453 млн. євро.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас