Кінологічний центр в Одесі закрили: хтось зазіхнув на дорогу землю? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінологічний центр в Одесі закрили: хтось зазіхнув на дорогу землю?

Кримінал
205
Державна митна служба України закрила єдиний кінологічний центр, що базувався на території Одеського морського порту.
Як передає кореспондент УНІАН, за словами екс-начальника центру Ігоря Верка, установа, в якій щороку проходили навчання 107 кінологічних команд, переміщено за наказом глави Держмитслужби до Хмельницького.
Він пояснив, що новий центр кінологічної служби планується відкрити на базі курсів із підвищення кваліфікації співробітників митної служби.
"Хоча для навчання собак курси не підготовлені: у Хмельницькому лише один кінолог, тоді як у нас працював 21 співробітник. Крім того, там немає ні вольєрів, ні зооветеринарної служби, ні місця для проведення тренувань на пошук наркотиків і зброї", -сказал екс-начальник одеського центру.
"Оскільки житла в Хмельницькому фахівцям центру не надають, вони всі звільнилися з роботи, - додав Верко. - Втратила Держмитслужба також п'ять добре вивчених собак, вартість яких складає від 20 до 50 тис. дол."
Екс-керівник центру висловив декілька версій причин переведення установи із Одеси до Хмельницького: "Або хтось зазіхнув на 30 соток дорогої землі, якими володів центр в порту, або вирішили прикрити спину Хмельницькому центру, який перейшов на дистанційне навчання і майже нічим не займається".
Втім, Верко також не виключає, що хтось з начальства не зацікавлений, аби вивчені собаки знаходили нелегальний товар.
"Іншими словами, можливо, окремі особи розраховують в результаті знищення Одеського кінологічного центру здорово збагатитися. Якщо державні інтереси полягають в цьому, тоді - все гаразд", - зазначив Верко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас