Контрабандисти качали ДП із Росії через багатокілометрову трубу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Контрабандисти качали ДП із Росії через багатокілометрову трубу

Енергетика
605
У Луганській області вперше виявлений нелегальний трубопровід завдовжки в декілька кілометрів для контрабанди палива з території РФ на територію України.
Як повідомили в Державній прикордонній службі України, співробітники відділу прикордонслужби "Краснодон" знайшли один з кінців нелегальної комунікації на відстані близько 2 км. від лінії державного кордону.
"Прикордонники зупинили вантажівку MAN з цистерною, яка виїжджала з приватного подвір'я прикордонного населеного пункту Північне. Двоє жителів Перевальського району Луганської області везли в цистерні 36,5 тисяч літрів дизельного палива.
Ще одного чоловіка, жителя Краснодонського району, варта порядку виявила у дворі, на якому немає населених приміщень. Під час перевірки території, захищеної високим парканом, була знайдена труба діаметром 100 мм, яка йшла в землю. Ця комунікація була прокладена у бік Росії з використанням дорогого професійного устаткування для горизонтального буріння", - говориться в повідомленні.
Обставини правопорушення і причетні до його організації особи з'ясовуються. Співробітники прикордонслужби проінформували про затримання контрабанди Службу безпеки України, прокуратуру, митницю, МНС, МВС, екологічну службу, а також російських колег. Виявлена труба була залита бетоном. Вантажівка з дизельним паливом, вартість якого оцінюється майже в 245 тисяч гривень (близько 31 тисячі доларів), була передана митним органам.
У відомстві зазначили, що в Луганській області і раніше виявляли спроби незаконного перекачування через кордон пального за допомогою нелегальних трубопроводів, проте довжина їх не перевищувала декількох сотень метрів. Кінці таких труб переважно виходили на подвір'я, розташовані в безпосередній близькості від держкордону
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас