Обама продовжив на рік режим надзвичайного положення в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама продовжив на рік режим надзвичайного положення в країні

Казна та Політика
550
Президент США Барак Обама продовжив режим надзвичайного положення в країні ще на один рік. Як йдеться в документах, направлених у Федеральний реєстр США, - збірка офіційних документів уряду - необхідність ЧП обумовлена тим, що терористична загроза для США як і раніше зберігається, передає Associated Press.
Надзвичайне положення було введене в США опісля декількох днів після серії терористичних атак 11 вересня 2001 р. Введення надзвичайного положення надає главі держави низку додаткових юридичних повноважень, якими він може при необхідності скористатися.
Відзначимо, сьогодні Обама вшанував пам'ять жертв трагедії 11 вересня 2001 р. хвилиною мовчання. Церемонія відбулась в Білому домі о 8:46 за місцевим часом (15:46 за київським часом). Саме в цей час дев'ять років тому перший з літаків, захоплених терористами, врізався в північну башту Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку.
Після цього Обама та інші перші особи держави відправились до меморіалу жертвам терористів в Пентагоні, в який врізався ще один літак, де Президент США виступив з промовою.
Обама оголосив 11 вересня 2010 р. Днем патріотів і Національним днем молитви і вшанування.
Нагадаємо, 11 вересня 2001 р. 19 терористів, імовірно, членів "Аль-Каїди" розділилися на чотири групи, захопили чотири рейсових пасажирських авіалайнера компаній American Airlines і United Airlines. У складі кожної групи була людина, що пройшла льотну підготовку. Два літаки були спрямовані на будівлі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, в результаті чого він був повністю знищений. Третій впав у районі будівлі Пентагону. Пасажири четвертого лайнера чинили опір терористам. У результаті машина впала в полі біля м. Шенксвілл в штаті Пенсільванія. Теракт, що став одним з найвідоміших в новітній історії Америки, забрав життя близько 3 тис. людей.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас