Кабмін готовий підвищити пенсійний вік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін готовий підвищити пенсійний вік

Казна та Політика
1318
Уряд готовий піти на підвищення пенсійного віку у разі потреби, заявляє віце-прем'єр з економічних питань Сергій Тігіпко.
"Якщо нам не вистачатиме коштів, так, тоді ми підходитимо і до пенсійного віку - непопулярне і важке рішення, я розумію, скільки негативу принесе, але якщо потрібно - ми підемо на це", - сказав він в ефірі телеканалу "Інтер".
При цьому він підкреслив, що доки головним джерелом наповнення Пенсійного фонду уряд бачить легалізацію заробітних плат. Проте в рамках пенсійної реформи також планується обмеження максимальної пенсії 10-12 тисяч гривень і, швидше за все, буде збільшений мінімальний трудовий стаж необхідний для виходу на пенсію.
Тігіпко також розповів, що у 2010 році для підтримки Пенсійного фонду з держбюджету планувалося виділити 29 мільярдів гривень, проте уряд планує "прийняти декілька рішень і вийти на 27 мільярдів. На 2011 рік Пенсійному фонду знадобиться дотацій з держбюджету на 37 мільярдів гривень.
Сергій Тігіпко упевнений, що Україна отримає хороший новий Податковий кодекс.
"Упевнений, що ми отримаємо хороший Податковий кодекс... у першому читанні вже ухвалений перший закон про електронну реєстрацію компанії... ми готуємо законопроект про спрощення процедури банкрутства, про ліцензування, 90% ліцензій буде прибрано в країні, і готуємо нову редакцію Митного кодексу. Все, що стосується економічного блоку - це нормально. Що стосується соціологічного, тут треба розібратися", - зазначив він.
"Ми вирішили податок на розкіш рознести по інших податках і не робити окремий розділ. Ми ввели податок на нерухомість. Ми збільшили податок на доходи фізичних осіб, всі платитимуть 15%. Ми ввели податок на доходи з депозитів. У кого буде депозит 200 тисяч гривень і менше - нічого не платитиме. Ми вводитимемо збільшення податку на акциз... Принцип залишаємо той самий, багатий повинен платити більше", - зазначив він.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас