Виробництво сталі у Китаї зменшилось до мінімуму за півроку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробництво сталі у Китаї зменшилось до мінімуму за півроку

Казна та Політика
255
Виробництво сталі в Китаї, найбільшому у світі виробнику цього металу, скоротилося до піврічного мінімуму на тлі прагнення компаній зменшити надлишкові потужності.
Виробництво склало 51,64 млн. т, за даними Національного бюро статистики. Це найнижчий показник з лютого. У липні виробництво склало 51,7 млн. т, за даними Bloomberg.
Середні ціни на сталь в Китаї зросли на 5,6% в серпні порівняно з липнем після того, як китайські виробники почали зменшувати надлишок потужностей. Виробництво може зменшитись у вересні, оскільки місцева влада починає вводити обмеження в постачаннях електроенергії, аби досягти національних цілей із зростання енергоефективності, за даними експертів.
Китай скоротив вжиток енергії на одиницю ВВП на 15,6% в 2010 р. порівняно з 2006 р. Але планувалося скоротити енергоємність економіки за цей час на 20%. Уряд зажадав від 2 тис. компаній, у тому числі виробників сталі, закрити деякі підприємства до кінця вересня, аби виконати плани і скоротити надлишок пропозиції на ринку.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас