ФРС США все ближче до стимулювання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США все ближче до стимулювання економіки

Казна та Політика
351
Президент Федеральною резервного банку в Сент-Луісе Джеймс Буллард заявив в п'ятницю про те, що центральний банк ще більше наблизився до додаткового стимулювання економіки за допомогою придбання активів, але при цьому зазначив, що не чекає, що в таких діях виникне необхідність.
Хоча економічне зростання, ймовірно, прискориться в 2011 році і є деякі ознаки завершення затримки у відновленні, яка спостерігалася цього літа, уряд "має бути готовим" до несподіваних подій, сказав Буллард під час інтерв'ю із журналістами і редакторами Dow Jones Newswires і The Wall Street Journal.
Коментуючи прийняте минулого місяця Комітетом з операцій на відкритому ринку рішення зберігати розмір балансу на колишньому рівні, Буллард сказав: "Я думаю, ФРС прийняла заходи, аби мати можливість діяти у разі потреби, аби прийняти подальші заходи, подальші заходи із пом'якшення політики".
"Придбання довгострокових казначейських цінних паперів - це найбільш багатообіцяючий захід, який ми можемо вжити", - додав він.
"Якщо ФРС дійсно прийме подальші заходи, я не думаю, що це повинно бути шоковою терапією", - сказав Буллард. Замість цього він віддає перевагу більш поступовому підходу до покупки казначейських цінних паперів, який може узгоджуватися з даними, що надходять.
"Я думаю, ми маємо бути готові діяти, і я думаю, що комітет набагато ближче до того, аби бути готовим, ніж, скажімо, в червні або травні цього року", - сказав Буллард.
"Я не думаю, що буде необхідно приймати додаткові заходи", - додав він.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас