Помилка на 20-пенсових монетах підняла їх ціну в 500 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Помилка на 20-пенсових монетах підняла їх ціну в 500 разів

Казна та Політика
356
Лондонський монетний двір (The London mint office) оголосив, що готовий скупити в населення монети 20-пенсів, викарбувані в 2008 році без вказівки дати випуску, по 100 фунтів за кожну. Умови акції опубліковані на сайті компанії.
В прес-службі The London mint office, що співпрацює з багатьма нумізматами, пояснили, що в 2008 році сталася дуже незвичайна помилка: у монетному дворі були випадково змішані реверс і аверс старої і оновленої монети в 20 пенсів, внаслідок чого гроші і вийшли без дати. Скільки саме було випущено монет з помилкою, невідомо: за даними двору, їх число може вагатися від 50 до 200 тисяч.
Прикметно, що Лондонський монетний двір готовий викупити в населення лише 10 тисяч монет. Для того, щоб їх продати, необхідно реєструватися на сайті двору.
Відповідним за карбування монет у Великобританії є Королівський монетний двір (The Royal Mint). Він наймає для випуску монет приватні контори. The London mint office з Королівським монетним двором не пов'язаний.
За даними CNN, у Великобританії вже почалася лихоманка "20-пенса". Британці шукають монети у себе удома в скарбничках і в здачі, отриманій в магазинах.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас