Точка зору: Пенсійний фонд - банкрут — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Пенсійний фонд - банкрут

Казна та Політика
1398
Пенсійний фонд - банкрут, він знаходиться в ситуації дефолту і врятувати його неможливо, тому що уряд теж не збирає грошей до державного бюджету. Про це повідомив директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.
"Існує повне банкрутство державного бюджету, країна сьогодні наблизилася до остаточного економічного дефолту, який стане неминучим, якщо вони не візьмуть запозичення до кінця цього року", - додав експерт.
За його словами, уряд підписав меморандум з МВФ, де є чітке зобов'язання почати з цього року підвищення пенсійного віку для жінок. "Уряд олігархів виконав це зобов'язання, інакше другий транш від МВФ не буде отриманий і на сьогоднішній день уряд, Верховну Раду не цікавить думка громадян, адже їм треба обов'язково отримувати гроші від МВФ", - сказав Соскін.
Він розповів, що за 8 місяців в ПФ власних надходжень було 74,6 млн грн., а витратити потрібно було 123, 7 млн грн., тому фактично ПФ вже не вистачає 49 мільярдів грн. власних надходжень для того, щоб виплачувати пенсії.
"Щомісячно ця цифра збільшується, оскільки на липень було 45 млрд грн., отже за місяць вона зросла на 4 млрд грн., а вчора було повідомлено, що на сьогоднішній день ПФ може покрити пенсії за вересень лише на 48%", - додав Соскін .
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас