Україна вироблятиме гелікоптери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна вироблятиме гелікоптери

Казна та Політика
552
Декілька українських підприємств вирішили спроектувати гелікоптер на 12 місць і масою до шести тонн. Про це пише видання "Дело" із посиланням на главу ради директорів моторобудівної компанії "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва. Окрім "Мотор Січі", в проекті беруть участь Вінницький і Севастопольський авіазаводи, Конотопський авіаремонтний завод і "Завод 410 ГА".
В "Мотор Січі" пояснили, що зараз випускається багато гелікоптерів подібного класу, тому українці можуть використовувати досвід світових виробників. Проте саме в цьому і полягає головний недолік проекту: українцям буде важко завоювати навіть невелику частку ринку в настільки конкурентному сегменті.
Яким саме буде новий гелікоптер, поки невідомо: жодних технічних характеристик не називаються. Також невідомо, у скільки він обійдеться і чи буде держава фінансувати проект.
Гелікоптери на 12 місць в світі виробляють, зокрема, Sikorsky, Eurocopter, AugustaWestland, Bell, Hindustan і Aeronautics Limited. Раніше в "Мотор Січ" заявляли, що хотіли б налагодити виробництво Sikorsky з українськими двигунами.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас