КС звільнив трьох суддів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КС звільнив трьох суддів

Казна та Політика
322
Конституційний суд України (КСУ) на засіданні 9 вересня припинив повноваження суддів Івана Домбровського, Ярослави Мачужак і Анатолія Дідковського у зв'язку з подачею ними заяв про відставку. Про це повідомляє видання "Юридична практика" із посиланням на прес-службу КСУ.
За регламентом суду, голова КСУ впродовж трьох днів повинен надіслати відповідний лист з'їзду суддів України для розгляду цього питання в установленому порядку.
Домбровский, Мачужак і Дідковський були призначені на посаду суддів Конституційного суду в листопаді 2005 року VII з'їздом суддів України. Присягу прийняли 4 серпня 2006 року.
Зазначимо, в липні 2010 року екс-голова КС Андрій Стрижак заявив, що комісія Конституційного суду з питань регламенту зробила висновок, що питання припинення повноважень суддів не входить до компетенції КСУ.
"Комісія дійшла висновку, що це питання не входить до компетенції КСУ - вирішувати питання припинення повноважень, тому що за Конституцією судді звільняються органом, який їх призначив, або обрав. Тобто потрібно йти у Вищу кваліфікаційну комісію, з'їзд суддів, і з'їзд вирішуватиме, або їх знову обирати, або обирати нових суддів", - зазначив Стрижак.
В червні 2010 року в ЗМІ з'явилася інформація, що Домбровський, Мачужак і Дідковський, призначені за квотою з'їзду суддів, усунені від роботи на невизначений термін.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас