Держфінпослуг має намір зобов'язати ломбарди реєструвати кредитні договори на бланках суворого обліку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держфінпослуг має намір зобов'язати ломбарди реєструвати кредитні договори на бланках суворого обліку

Казна та Політика
244
Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) України має намір зобов'язати ломбарди здійснювати реєстрацію і облік фінансових договорів на бланках суворого обліку.
Такі наміри містить проект розпорядження комісії "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України", текст якого оприлюднений на її сайті.
В даний час, згідно з Положенням про надання фінансових послуг ломбардами, затвердженим розпорядженням Держфінпослуг від 26 квітня 2005 року, система обліку і реєстрації ломбарду здійснюється в електронному вигляді шляхом використання відповідного програмного забезпечення.
Склад і структуру технічного забезпечення ломбарди визначають самостійно, виходячи з їх можливості. Таким чином, відсутність на рівні нормативно-правових актів конкретніших технічних вимог до програмного забезпечення і визначення складу і структури технічного забезпечення ломбардами самостійно робить неможливим здійснення ефективного нагляду про проведені операції і укладені договору з надання фінпослуг і створює умови, за яких окремі договори можуть бути не враховані.
У зв'язку з цим, на думку комісії, прийняття даного проекту розпорядження дозволить удосконалити систему обліку і реєстрації ломбардів, призведе до здійснення ефективнішого нагляду за операціями ломбарду під час інспекційних перевірок Держфінпослуг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас