В Україні подорожчають імпортні товари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні подорожчають імпортні товари

Аграрний ринок
1442
Посилення контролю над ввезенням імпортних продуктів спровокує їх подорожчання. Регіональні митниці отримали від керівництва новий перелік товарів, оформлення яких перевірятимуть з особливою прискіпливістю: переважну більшість позицій, що потрапили до "чорного" списку, складають продукти харчування. Посилення контролю над ввезенням імпортних продуктів спровокує їх подорожчання.
Про це сьогодні пише тижневик "Коментарі".
Як зазначає видання, з приходом Ігоря Калетника на посаду глави Державної митної служби, із списку проблемних зникли всі позиції, пов'язані з металургією. А замість них з'явилися будматеріали, шини, секонд-хенд, взуття, корма, виноград, шоколад іта інші кондитерські вироби. Потім список поповнили курятина, яйця, макарони, приправи і вантажні мікроавтобуси. З кінця серпня під посилений контроль потрапили також свинячі субпродукти, пюре, розчинна кава і тютюн.
Як пояснюють в Держмитслужбі, "чорні" списки формуються виходячи з того, які товари найчастіше ввозяться за "сірими" схемами. А саме, коли імпортер навмисно заявляє неправильний код товару, тим самим зменшуючи митні платежі.
За даними експертів, затримка імпорту із товарних груп, що поповнили "чорний список", вже почалися. За їх словами, це не призведе до дефіциту, однак подорожчати імпорт із цього списку може. "...адже ДМСУ фактично дала своїм підопічним карт-бланш на самостійне визначення митної вартості товарів з групи ризику і, відповідно, на визначення розміру сплачуваного при їх імпорті податку", - пише видання.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас