Заступник прем'єра Великобританії: скорочення держфінансування економіки неминуче, але підстав для паніки нема — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступник прем'єра Великобританії: скорочення держфінансування економіки неминуче, але підстав для паніки нема

Казна та Політика
173
Заступник прем'єр-міністра Великобританії Нік Клегг спробував у четвер заспокоїти панічні настрої, що виникли у багатьох жителів країни у зв'язку з очікуваними планами уряду щодо значного скороченню держфінансування. За словами Клегга, ці скорочення неминучі - з врахуванням наявності величезного національного боргу країни, але проводитимуться поетапно і в довгострокових інтересах економіки Великобританії.
"Думаю, що (у людей) є немало підстав для занепокоєння… але є і світло в кінці тунелю, яке поки не дуже помітне", - заявив Клегг, виступаючи в лондонському Інституті управління.
Заступник прем'єра порадив британцям не реагувати на сенсаційні заголовки в національних ЗМІ про те, що майбутні скорочення держвитрат на 25% або навіть більше повернуть країну до похмурих днів депресії 1930-х років. За його словами, ці прогнози надто перебільшені. Клегг запевнив слухачів у тому, що уряд має намір діяти дуже обачно, на користь національної економіки, але головне - поступово, що дасть можливість службовцям в держсекторі адаптуватися до нових умов скорочення держбюджету.
"Я сподіваюся, коли будуть опубліковані результати всебічного аналізу державних витрат (після 20 жовтня), люди зрозуміють, що ми ведемо мову не про те, що має статися наступного вівторка. Це 4-5-річний план, а це означає, що відомство, фінансування якого буде скорочено на 25%, щороку стискуватиме свій бюджет приблизно на 6%. Я сподіваюся на те, що це (такі темпи) нададуть тому, що кожному працює в державних структурах або в місцевих органах управління деяку можливість для ретельного планування (свого) майбутнього і підстави, для того, щоб не панікувати", - сказав він.
Заступник прем'єра запропонував людям поглянути на майбутні скорочення в ширшій перспективі, як на закладку свого роду фундаменту майбутнього процвітання країни. При цьому він визнав, що "це відновлення, що почалося, ймовірно, буде мінливим і нерівним", - передає ІТАР-ТАРС.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас